Pide Tarifi

Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tereyağı ( kenarlarına sürmek için)

İç gereçleri ;

  • 500 gram kuşbaşı
  • 250 gram mozarella peyniri
  • 500 gram kıyma (kıymanın içine 2 biber ve yarım su bardağı domates sosu koydum karıştırdım çiğden)

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un,yağ,süt,maya,şeker ve tuzunu ekleyip ekleyip yoğurmaya başlayın ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
  2. Yoğurma bittikten sonra 1 saat mayalanmasını bekleyin.
  3. İç harcı için; kuşbaşı etleri tavada hafif rengini alana kadar çevirin,tuz ekleyin, hamurun üzerine o denli döşeyin. Sulu ve yumuşak olması için.
  4. Kıyma harcı için; kıyma,domates,tuz ve biberi çiğden harmanlıyoruz. (biberleri küçük küçük doğruyoruz ).
  5. Peynir harcı için peyniri rendeliyoruz.
  6. Daha sonra istediğiniz biçimde açıp içlerini doldurup 180 derece fırına atabilirsiniz.

Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Sebzeli Kabak Salatası
Ev Yapımı Esmer Şeker Tarifi
Sütlaç (Hem Basit Hem Lezzetli)
Çilekli Kek
Tam Buğday Unu Krebi
Orman Meyveli Muffin
Hdabla | © 2025 |