Antep Maraş Karışık Lahmacun Tarifi (Taş Fırında)

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma (yağlı kıyma, kuyruk da eklenebilir)
  • 4 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 top maydanoz
  • 3 tane orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Bir kepçe kadar zeytinyağı
  • (baharatları ve tuzu isteğe nazaran değiştirilebilir)

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) Nasıl Yapılır?

  1. Önce biber, soğan, sarımsak, domates, maydanoz sırayla robotta çekilir.
  2. Sonra kıyma, çekilen sebzeler ve öbür gereçler üst üste konulup yeterlice yoğrulur.
  3. En son sulu ise elle suyu sıktırılıp fırına gönderilir.

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tanımı (Taş Fırında) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Ekmek ( Farklı Bir Yorumlama İle)
Islak mı Islak Kek
Fırında İncik (Şef Usulü) Sadece 3 Malzeme İle
Kırmızı Pancar Mezesi
Köfteli İslim Kebabı
Kalıpta Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |