Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı(sarısı üzeri için)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İçi için
- Peynir (isteğe nazaran farklı iç harç kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Poğaça için süt, şeker ve yaş maya yoğurma kabına alın ve 10 dakika kadar mayalayın.
- Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ek edin ve tekrar karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
- Hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatın ve 10 dakika kadar mayalandırın.
- Tezgaha çok az yağ damlatarak mayalanan hamurdan bir kesim koparın ve şekillendirin.
- Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ya da çörekotu serpin.
- 20 dk kadar tepside mayalandırın.
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









