Susamlı Pişi

Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 5,5 su bardağına yakın un ( un markasına nazaran değişkenlik gösterebilir denetimli bir biçimde ekleyin.)

Dışını bulamak için;

  • Susam
  • Yarım çay bardağı süt

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına maya ,şeker ve sütü alıyoruz ,maya eriyene kadar karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra un ve tuzu ek edip yoğuruyoruz kulak göğsü yumuşaklığında olacak yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini bir bezle örterek 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
  4. Geniş bir tabağa süt başka bir tabağa susam döküp birinci bezemizi hafif elimizle bastırdıktan sonra tek tarafını evvel süte akabinde susama batırıp çok az un serpiştirdiğimiz tezgahın üzerinde merdaneyle fazla inceltmeyecek kadar açıyoruz.
  5. Hepsine birebir süreci yapıyoruz geniş bir tavaya sıvı yağını alarak ocağın altını yakıp yağımızın ısınmasını bekliyoruz.
  6. Daha sonra her iki tarafını kızartıyoruz. Afiyet olsun 🥰.

Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Limonlu Mascarponeli Kek
1 Yaş Doğum Günü Menüsü
Kakaolu Kek Tarifi
Sağlıklı Muzlu Kurabiye
Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |