Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ (185 ml)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, su,, toz şeker,mayayı koyup 15 mayalandıralım.
- Daha sonra sıvı yağ ,yumurta akı ,un ve tuzu koyup denetimli bir biçimde yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamuru 45 mayalandıralım sonra 4 eşit modüle bölüp açalım orta uzunluk tepsi büyük lüğünde açıp iç harcı sürelim .
- Rulo sarıp 2 parmak kalınlığı da kesip fotoğraftaki üzere tepsiye dizip 30 dk mayalandıralım.
- 170 derece fırında fansız üzeri kızarana kadar pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


