Sultan Pilavı

Sultan Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı+ 1 su bardağından 2 parmak eksik su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 adet badem
  • 1- 1,5 yemek kaṣığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaṣığı çam fıstığı
  • 4 yemek kaṣığı sıvı yağ

Sultan Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç yıkanır ve süzülür.
  2. Bademler bir tabağa alınır,üzerine kaynar su dökülür. 5 dakika beklettkkten sonra soyulur, soyulmuyor ise biraz daha bekletebilirsiniz.
  3. Uygun bir tencereye sıvı yağ konur.
  4. Badem, çam fıstığı ve üzüm eklenir. 1 dakika kavurduktan sonra pirinç ve göz kararı tuz, karabiber eklenir.
  5. Pirinç eklediğinizde bir kaç çeşit karıştırarak kavrulur.
  6. Pirinçler kavrulduktan sonra su eklenir, karıṣtırılįr ve kaynadıktan sonra ocak ıssısı en aza düṣürülür, tuzu denetim edilir ve üstü kapalı piṣmeye bırakılır.
  7. Piṣme esnasında daima kapağınıaçmayın. Suyunu çektiğinde 1 kere karıştırılır ve üstü kapalı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edilebilir.

🛑Dilerseniz tarçında ekleyebilirsiniz.

Suyun ölçüsü pirinçin kalitesine nazaran değiṣkenlik gösterir.

Badem ve çam fıstığını arttırabilir yahut üzüm hiç eklemeye bilirsiniz.

Karabiber çokça eklediğiniz vakit lezzetini artırmıṣ olursunuz.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Sultan Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chia Puding
Rulo Kek Tarifi (Elmalı Kırılmayan Çatlamayan)
Kemalpaşa Çorbası
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Mısır Unlu Bazlama
Sushi Çiğ Köfte Bol Zeytinyağlı Yağlı En Kolay
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet