Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)

Bu Kestane Pişirme Metodunu Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler
- İstenilen ölçüde kestane
- 1 su bardağı tuz
- Kaynar sıcak su
Bu Kestane Pişirme Prosedürünü Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bu kestane formülü ile ister airfrey,ister fırında,ister tavada,ister sobada isterseniz de tost makinasında nerde pişirirseniz pişirin bu yollara tam olarak uyarsanız içi lokum dışı çıtır sonuç alacaksınız.
- Kestanelerimizi çizmeden bir kaba alıyoruz üstüne 1 avuç tuz atıyoruz ve üstüne sıcak kaynar su döküp karıştırıp ağzına kapak kapatıp yarım saat bu biçimde bekletiyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp kestanelerimiz bombeli kısımlarının kenarlarından derince etrafta dönerek kesik atıyoruz.
- Şimdi çizdiğimiz kestanelerimizi tekrar kaba koyup içine tekrar 1 avuç tuz atıp kaynar su ekleyip karıştırıp kapak kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Suda bile beklerken çiziklerin açıldığını göreceksiniz.
- Şimdi kestanemizi süzüp bombeli kısımları üstte gelecek biçimde dizip kurutmadan pişirelim.
- Not; lokum kıvamında istiyorsanız airfreyde pişirecekseniz üstüne 1 çay bardağı su ekleyin.
- Fırında pişirecekseniz;iki yağlı kağıt ortasında su serpiştirip kapatıp pişirin(sayfamda var).
- Sobada pişirecekseniz orta sıra üstlerine su serpiştirerek ağzına tepsi kapatarak pişirin.
- Tavada pişirecekseniz üstüne yine su eklemesi yapın.
- Tuzun ne tesiri oluyor kestaneye diye sorarsanız; tuz kabuğunun çıtırlaşmasını gevremesini kabuğundan kolay ayrılmasını sağlıyor tabi sıcak su ile bekletirseniz.
Bu Kestane Pişirme Metodunu Kesinlikle Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



