Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı İçin Malzemeler
İç harçı için:
- 1 tane göğüs eti
- 3 bardak pirinç
- 2 tane büyük uzunluk soğan
- 2 tane domates
- 1 demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tane limon
- 2 bardak zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Nane
- Sumak (bardak ölçüm 200 ml)
Sarmak için:
- Asma yaprağı
- Kapya biber
Üzeri için:
- 1 tane limon
Pişirmek için;
- 8 bardak su
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi küçük ve küp küp doğruyoruz.
- Ardından soğan ,domates ve maydanozu da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
- Üzerine suda beklediğimiz pirinçi, salçayı ve baharatları ekliyoruz.
- Daha sonra limonun suyunu harcımıza sıkıyoruz, zeytinyağını da ekleyip güzelce sarıyoruz.
- Kapya biberleri de dolduruyoruz.
- Sarma işi bitince üzerine halka halka doğradığımız limonları koyuyoruz suyunu ek edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Not:tuzu ve yağı az olursa suyu biraz kıvam alınca üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 🍁🥰.
Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
