Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı İçin Malzemeler

İç harçı için:

  • 1 tane göğüs eti
  • 3 bardak pirinç
  • 2 tane büyük uzunluk soğan
  • 2 tane domates
  • 1 demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tane limon
  • 2 bardak zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Nane
  • Sumak (bardak ölçüm 200 ml)

Sarmak için:

  • Asma yaprağı
  • Kapya biber

Üzeri için:

  • 1 tane limon

Pişirmek için;

  • 8 bardak su

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi küçük ve küp küp doğruyoruz.
  2. Ardından soğan ,domates ve maydanozu da ince ince doğrayıp ekliyoruz.
  3. Üzerine suda beklediğimiz pirinçi, salçayı ve baharatları ekliyoruz.
  4. Daha sonra limonun suyunu harcımıza sıkıyoruz, zeytinyağını da ekleyip güzelce sarıyoruz.
  5. Kapya biberleri de dolduruyoruz.
  6. Sarma işi bitince üzerine halka halka doğradığımız limonları koyuyoruz suyunu ek edip kısık ateşte pişiriyoruz.

Not:tuzu ve yağı az olursa suyu biraz kıvam alınca üzerine ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 🍁🥰.

Zeytinyağlı Biber dolması ve yaprak sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavunlu Dondurma Nasıl Yapılır? Evde En Kolay Kavunlu Dondurma
Salçasız Mercimek Çorbası
Közlenmiş Patlıcanla İmam Bayıldı Nefis Bir Tarif
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Etimek Tatlısı
Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
Hdabla | © 2025 |