Şambali Tatlısı

Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için;
- Fıstık
- 1 küçük kase irmik
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlanır. Şeker ve su karıştırılıp ocağa alınır. Kaynayınca limon sıkılır. 20 dk kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- İrmik şeker ve su kaba alınır. 15 dk mikserle çırpılır.
- Karbonat ve kabartma tozu eklenir. 2 dk daha çırpılır.
- Tepsiye yağ sürmeden 2-3 yemek kaşığı irmik serpilir.
- Hazırlanan harç dökülür ve üstü düzlenir.
- Tekrar üstüne 2-3 yemek kaşığı irmik serpilir.
- Bıçakla istenilen halde dilimlerin izleri yapılır. Derine inilmeyecek.
- Fıstıkları da yerleştirip 200 derece ısınmış fırında 20 dk pişirip fırından alınıp yapılan izlerden dilimler tam olarak kesilir.
- Tekrar fırına verilir ve 15 dk daha pişirilip güzelce kızarması sağlanır.
- Fırından aldıktan sonra soğuk şerbet her tarafına gezdirilir.
- 5 saat yahut bir gece evvelce yapılır servis yapılabilir.
Ben bu tarifle orta uzunluk kare borcam kullandım.Afiyet olsun 🌼.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


