Kalkan Balığı

Kalkan Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane kalkan balığı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tane sarımsak
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
Kalkan Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş kalkan balığımızı üzerine çizik atıyoruz.
- Çiziklerin ortasına göz kararı tereyağı havanda dövülmüş sarımsak koyuyoruz.
- Domates salçasıyla acı biber salçasını birbirine katıyoruz bir çay kaşığı tuz koy koyuyoruz içine.
- Hazırladığımız salçayı balığın iki yüzüne de sürüyoruz.
- Bir tepsinin içine yerleştirdiğimiz folyo kağıdının üzerine balığı koyuyoruz balığın her yerini kapatacak halde folyoluyoruz.
- Fırınımızın içine balığımızı koyuyoruz 250° ısıda 40 dakika pişiriyoruz afiyet bal şeker olsun.
Kalkan Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





