Fırında Uskumru

Fırında Uskumru Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet uskumru
  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • 3-4 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 adet orta uzunluk havuç
  • 2-3 adet biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Baharatlar
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Fırında Uskumru Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balıklar temizlenir güzelce yıkanır.
  2. Sebzeler yıkanır ve yuvarlak olacak halde dilim dilim kesilir.
  3. Sebzeler bir kapta salça, zeytinyağı, su, tuz ve baharatlar ile karıştırılır.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeler karışık dizilir.
  5. Dizilen sebzelerin üzerine balıklar ek edilir.
  6. Kalan zeytinyağlı baharatlı karışımdan balıkların üzerine de sürülür.
  7. Balıkların içine sarımsak ve limon dilimleri konulur.
  8. Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40-45 dk pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Uskumru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısırlı Köz Meze
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Soğanlı Sütlü Mantar Çorbası
Ramazan Pidesi
Havuç Taratoru Böyle Deneyin (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet