Fırında Uskumru

Fırında Uskumru Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet uskumru
- 2-3 adet orta uzunluk patates
- 3-4 adet orta uzunluk soğan
- 2-3 adet orta uzunluk havuç
- 2-3 adet biber
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Baharatlar
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
Fırında Uskumru Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıklar temizlenir güzelce yıkanır.
- Sebzeler yıkanır ve yuvarlak olacak halde dilim dilim kesilir.
- Sebzeler bir kapta salça, zeytinyağı, su, tuz ve baharatlar ile karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeler karışık dizilir.
- Dizilen sebzelerin üzerine balıklar ek edilir.
- Kalan zeytinyağlı baharatlı karışımdan balıkların üzerine de sürülür.
- Balıkların içine sarımsak ve limon dilimleri konulur.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında 40-45 dk pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Uskumru Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










