Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 kaşık kakao

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Krema gereçleri;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 100 gram çikolata

Üzeri için;

  • Kakaolu bisküvi (100gr)

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar mixer ile çırpalım. Daha sonra kek için olan materyalleri ekleyerek çırpalım.
  2. Yağladığımız borcama kek karışımını dökelim, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim.
  3. Krema için çikolata hariç öbür bütün krema gereçlerini tencereye alalım.
  4. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim ve ocağın altını kapatıp çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar tekrar karıştıralım.
  5. Keki fırından çıkardıktan sonra bi 10 dakika kadar bekletip, 1 bardak sütle keki ıslatalım.
  6. Hazırladığımız kremayı kekimizin üzerine yayalım.
  7. Robottan geçirdiğimiz bisküvileri soğuyan kremanın üzerine serpelim.
  8. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Ve Tulum Peynirli Kereviz Salatası (5 Dakikada Hazır)
Meyveli Tart (Tek Borcamda 6 Çeşit)
Kapya Biberli Yumurtalı Kavurma
Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)
Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat)
Yulaflı Çıtır Omlet
Hdabla | © 2025 |