Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikser ile çırpalım.
  2. Daha sonra sıvı yağ,süt,vanilya ve kakao ek edip güzelce karıştıralım.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. Borcamı yağlayıp kek karışımını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika denetimli bir halde pişirelim.
  6. Sos için bütün materyalleri tencereye alıp kaynatalım.
  7. Kek piştikten sonra 1-2 dakika bekletelim ve sıcak sıcak dilimleyelim.
  8. Sosuda sıcak biçimde kekimize dökelim. (ikiside sıcak olucak).
  9. Üzerine: hindistan cevizi, antep fıstığı vs. Dökebilirsiniz.Afiyet olsun ❤️.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yulaflı Kurabiye
Pratik Lezzetli Patates (Videolu)
Belen Tava (En Kolayından Acil Misafirler İçin)
Karamelize Soğanlı Yumurta (O Kadar Lezzetli Ki Tadına Doyamayacaksınız )
Fincan Sufle
Hazır Yufkadan peynirli Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği
Hdabla | © 2025 |