Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar yüksek dönemde çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyelim.
- Bu basamaktan sonra düşük zamanda çırpalım.
- En son tüm kuru malzemeyi ekleyip yağladığımız borcama harcımızı dökelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
- Sürülebilir çikolata hariç bütün materyalleri tencereye ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kekimiz piştiğinde çabucak dilimleyelim.
- Sosumuzu sıcak yahut ılıkken dökelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!.
Daha fazla tanım, görüntü ve bilgi için instagram ve tiktok kanalımı takip edebilirsiniz 🙂 instagram; @yild. İzlitarifler tiktok; @yldzltarifler.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






