Fırında Tavuk Şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 2 patates
  • 1 baş soğan
  • Tuz
  • Toz biber
  • Nane
  • Kekik

Lavaşlar için;

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlendirelim (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak )ve küçük bezeler haline getirip merdane yardımıyla açalım.
  2. Tavada orta ateşte artlı önlü pişirelim ocakta çok bekletmeden çevirelim yoksa kuruyup sertleşir.
  3. Ocaktan aldıktan sonra sofra bezine sarıp diğerlerlerine geçiyoruz sırasıyla bitene kadar pişirelim.
  4. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp üzerine yoğurt salça yağ tuz baharatlar ve sarımsağı ekleyip bi hoş karıştırıyoruz ağzını streçle kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
  5. O sırada zerzevatları hazırlıyoruz soğan ve patatesleri halka halka doğrayıp tepsinin altına diziyoruz domates ve biberleri de et ile birebir büyüklükte doğrayıp kenara alalım.
  6. Çöp şişlere sırasıyla tavuk biber domatesleri dizip tepsideki patateslerin üzerine yerleştirelim bütün tavuklar bittikten sonra üzerine yağ gezdirip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ,sonra çıkarıp salata ve pilav ile birlikte servis yapalım afiyet olsun💫.

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Brownie Kurabiye
Yumuşacık Et Bonfile
Selenyum Deposu Kabak Çekirdekli Bulgur Pilavı
Dağılmayan Köftelerle Sulu Patates Yemeği
Mantar Salatası
Hdabla | © 2025 |