Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu isteğe bağlı
- Kaynar su
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı pirinçi derin bir kaba alıp ıslatalım güzelce yıkayalım pirinçin nişastası gidene kadar. (pirinçin suyu duru olana kadar yıkayalım).
- Yıkadığımız pirinçi 10 dakika kadar suda bırakalım.
- 10 dakika geçtikten sonra pirinçin suyunu süzelim.
- Ocağımıza, tenceremizi koyalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Pirinçi tenceremizin içine koyalım kavurmaya başlayalım pirinç tenceremizin içinde tek tek olana kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz pirinçe tuzu ve bulyonu ekleyelim ve kavuralım.
- Pirincin üzerini geçene kadar sıcak suyu koyalım tenceremizin kapağını kapatıp pirinçimizin suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun :).
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







