Haşhaşlı Çıtır Börek

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşhaşlı karışım için verilen gereçleri yeterlice karıştıralım. (toz şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  2. Yufkayı tezgaha serip her yerine harçtan sürelim.
  3. Üzerine öbür yufkayı serip harçtan sürelim.
  4. Kenar kısımlarından ortaya yanlışsız katlayıp iki yandan rulo halinde saralım.
  5. Ortadan kesip verev olacak biçimde dilimleyelim.
  6. Kalan harcı üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patetesli Lor Peynirli Puf Böreği
Sebze Tostu (+7)
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek
Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır? (Tavuklu Pilavı Bir De Böyle Deneyin Bayılacaksınız)
Krepli Tavuk
Hdabla | © 2025 |