Haşhaşlı Çıtır Börek

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşhaşlı karışım için verilen gereçleri yeterlice karıştıralım. (toz şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
  2. Yufkayı tezgaha serip her yerine harçtan sürelim.
  3. Üzerine öbür yufkayı serip harçtan sürelim.
  4. Kenar kısımlarından ortaya yanlışsız katlayıp iki yandan rulo halinde saralım.
  5. Ortadan kesip verev olacak biçimde dilimleyelim.
  6. Kalan harcı üzerlerine sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Kremalı Fettuccini
Haşhaşlı Revani
Meşhur Bafra (Samsun) Pidesi Orijinal Tarifi
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Patlıcan Musakka
Tereyağlı Cevizli Erişte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet