Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı pudra şeker
  • Aldığı kadar un

Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alıyoruz, akabinde sıvı yağ,nişasta ve pudra şekerini ilave ediyoruz.
  2. Krema haline gelene kadar karıştırıyoruz.
  3. En son unu azar azar ekliyoruz, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Şekil verip bıçak yardımı ile kesikler atıyoruz .
  5. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun. 💗.

Not; Ben yarısını kakaolu yaptım.

Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak, Kakao Muhallebili Kek
Arap Dolması (Siirt Yöresi Etli-Ekşili-Acılı)
İncirli Kahveli Enfes Tatlı
Labneli Poğaça
Balon Pişi
Susamlı Mahlepli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |