Un Helvası (Tam Ölçülü)

Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su süt ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynamasına gerek yok. Şeker eriyince ocaktan alıyoruz.
  3. Margarin ,sıvı yağı helva yapacağımız tavaya alıp eritiyoruz ve akabinde unu ekleyip hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  4. Şerbeti koymadan fındığı da koyup 1 tıp daha karıştırıyoruz.
  5. Ardından şerbeti yavaşça koyarak durmadan süratli hızlı karıştırıyoruz ki topak olmasın.
  6. Kıvamı gelene kadar güzelce karıştırıyoruz ve biçimini vererek servis tabağına diziyoruz.Afiyet olsun. :).

Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirinden Kahvaltılık Sürk
Havuç Tarator
Kıymalı Fırın Makarna
Kavurmalı Poğaça Tarifi
Kolay Az Malzemeli İrmik Helvası
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Hdabla | © 2025 |