Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği

Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 200 gr kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım paket pastırma
  • Biraz sucuk
  • Biraz tuz

İç sosu:

  • 1 yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı su

Dış sosu:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • Galeta unu

Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları 4′ e kesiyoruz.
  2. İç materyalleri minik minik doğruyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
  3. Sosları farklı kaplarda iç sos ve dış sos olarak hazırlıyoruz.
  4. Sonra sarma süreci yapıyoruz. Yufkalarda alıyoruz iç sostan 1 yemek kaşığı sürüp üzerine iç gereçten kendiniz ne kadar dolu olsun istiyorsanız koyabilirsiniz sonra çok sıkı olmadan sarıyoruz.
  5. Sonra dış sosa bulayıp galeyana batırıyoruz tepsiye bu türlü yapıp dizip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Toplam 5 yufkadan 20 adet paçanga böreğimiz oldu.

Afiyet olsun

Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pazı Sarması
İşte Çıtır Çıtır Patates Kızartması
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Tart Kek
Ferahlatıcı Antioksidan Salatası
Günün Menüsü
Hdabla | © 2025 |