Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Su bardağı 200 ml

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yaş mayamızı ılık suda şeker ekleyip eritiyoruz. Bu süreci yapınca mayayı aktifleştiriyoruz.
  2. Ondan sonra öteki gereçleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat – 40 dakika mayalandırıyoruz.
  3. Ondan sonra mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlıyoruz. İsteğimize nazaran içini hazırlıyoruz hazır olan poğaçalara yarım saat tepsi mayası aldırıyoruz.
  4. Ondan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz ben 240 fansız ayarda alt üst de pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun inşallah 🤲🌹.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava
Piliç Topkapı
Harika Sebzeli Tavuk Çorbası
Kahve Yanı Çikolata
Sodalı Karnabahar Kızartması
Çıtır Simit
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet