Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)

Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ,şeker ve suyu yoğurma kabına alıp aktive olmasını bekliyoruz.
- Un hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz. Ele hafif yapışan hamur olacak.
- 30-40 dk mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru 2 eşit modüle ayırıp yuvarliyoruz.
- Üzeri için süt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırıp hamurların üzerine eşit halde döküyoruz ve elimizle pidelerin formunu veriyoruz.
- En son tavaya alıyoruz pideleri ve susam çörek otu koyup 180 dere fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsunnn. :).
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
