Kıl Biber Turşusu

Kıl Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kıl biber
  • 10 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 7 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tozu
  • 5 su bardağı su

Kıl Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıl biberler yıkanır sap kısımları kesilerek bıçak ya da iğne yardımıyla delinir .
  2. Soyulmuş sarımsaklarla bir arada uygun kavanoza alınır.
  3. Sirke ,tuz ,limon tozu ,su eriyene kadar karıştırılır .
  4. Biberlerin üzerine dökülür, yaklaşık bir hafta bekletildikten sora sararan biberler yemeye hazır deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun 😊.

Kıl Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Ekmek
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi)
Çilekli Rulo Pasta (Aşk Pastası)
Türk Kahvesi Yapımı
Vanilyalı Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2024 |