Lohusa (Hasta) Çorbası

Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 5-6 bardak su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı un

Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı haşlıyoruz. (ben tavuk göğüsü kullandım. )
  2. Başka bir tencerede küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  3. Rendelediğimiz havucu ve sarımsağı da ek ediyoruz.
  4. Pişen tavukları parçaladıktan sonra ben mikserden geçiriyorum ve didiklenmiş oluyor.
  5. Tavuğun suyunu da ek ediyorum.
  6. Bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını topaklanma olmaması için blenderdan geçiriyorum.
  7. Çorbanın suyundan biraz ek edip tekrar blenderdan geçiriyorum.
  8. Çorbaya ek ediyorum bir yandanda karıştırıyorum.
  9. Dereotunu isterseniz tencerenin altını kapattıktan sonra tencereye ek edebilirsiniz. Ben tabağa koymayı tercih ettim.Afiyet olsun 😋.

Lohusa (Hasta) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Domates Çorbası
Yumuşacık Poğaça
Buz Küplerinde Dinlenmiş Zeytinyağlı Deniz Börülcesi
Şekerpare
Kabak Spagetti
Bidonda Yaprak Salamura
Hdabla | © 2025 |