Lahana Turşusu

Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 1 kırmızı pancar
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı tuz
  • 1 su bardağı sirke
  • İçme suyu

Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dış kısmını sarma yaptığım lahanamın kalanını turşu yaptım.
  2. Lahanamızın yapraklarını ayırdım 2 ye böldüm güzelce yıkayıp süzdürdüm 5 litrelik kavanoza sıkıca bastım .
  3. Aralarına tuzla karıştırıp yavaşça ezdiğim sarımsaklardan ve doğradığım pancarlardan koyarak doldurdum .
  4. Lahanaları her koyduğumda bastırarak yerleştirdim ki çok lahana alsın diye.
  5. Kavanozun ağzına kadar lahanamızı koyduktan sonra artık suyunu hazırlayalım .
  6. İçme suyuna 1 su bardağı sirke ,1 çay bardağı tuzu ekleyip karıştıralım.
  7. Tuz eriyince suyunu ekleyelim.
  8. Kapağını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir yerde koruma edelim.
  9. Bir kaç gün sonra tuzunu ve suyunu denetim edelim suyu aşağılara inmişse biraz tuzlu su ekleyelim 2 hafta sonra turşumuz yenilebilir hale gelir.

Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Tam Ölçü Kandil Simidi (Yiyen Tarif İstiyor)
Elmalı Kurabiye
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk
Peynir İçli Pofuduk Poğaça
Patatesli Bükme Kol Böreği
Hdabla | © 2024 |