Yoğurtlu Brezel

Yoğurtlu Brezel Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram siyez unu
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 pk kabartma tozu yahut karbonat (ben tartar kremalı kabartma tozu kullandım)
  • Tuz (isteğe bağlı) (dikkat: tuz 1 yaşından büyük bebekler için!)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı & 1 yemek kaşığı süt (ben bitkisel süt kullandım)

Süslemek için:

  • Çekirdek
  • Susam
  • Peynir vb.

Yoğurtlu Brezel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
  2. Üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekledim.
  3. Hamuru yavaş yavaş düzgünce yoğurdum; yoğurdukça hamur kıvam aldı ve yumuşacık oldu.
  4. Hamuru yuvarladım ve 4’e böldüm. (böylelikle 4 brezel çıkıyor. ).
  5. Her parçayı parmak kalınlığında uzun çubuklar haline getirdim ve uçlarını birleştirip brezel hali verdim.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürdüm.
  7. Son olarak çekirdek, susam ve peynir ile süsledim.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fanlı fırında 25 dakika pişirdim.

Yoğurtlu Brezel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Kadayıf
Çakallı Menemeni
Mısır Unlu Bebek Omlet +12
Yaban Mersinli Kek
Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari
Yaz İçeceği Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |