Sebzeli Tavuk İncik
Sebzeli Tavuk İncik Tanımı İçin Malzemeler
- 9-10 adet tavuk incik
Sosu için;
- Yarım çay bardağından fazla zeytinyağ
- 1 yemek dolu kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı dolu yoğurt
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 rer tatlı kaşığı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3-4 damla limon suyu
Sebzeleri için;
- 4 adet orta uzunluk patates
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet büyük kapya biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz ve toz biber
Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini yıkayıp kurulayın.
- Sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırıp, tavuk etlerini sosun içine alıp ,güzelce harmanlayıp ,üzerini örtüp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp fırın kağıdı serili fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine tuz ve toz biber ek edip harmanlayın.
- Üzerine tavuk etlerini sıralayın kalan sosu bir fırça ile tavukların üzerine sürün.
- Islatmış olduğunuz fırın kağıdını üzerine kapatın evvelden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişirin.
- Üzerindeki kağıdı çekip tavuk etleri nar üzere kızarana kadar pişirin afiyet olsun 👌👌👌.
Sebzeli Tavuk İncik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















