Kornişon Turşusu

Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 baş sarımsak

Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kg aldığımız konuşan çok güzel bir biçimde yıkıyoruz.
  2. 5 tane 500 milimlik kavanozumuzun tabanına 5 diş sarımsak atıyoruz keserek de atabilirsiniz.
  3. Kornişon salatalıklarımızı kavanozları yarısına kadar koyuyoruz.
  4. Kavanozlarımızın yarısından tekrar 4 diş sarımsak atıyoruz.
  5. Tekrar kavanozlarımızı ağzına kadar kornişon salatalığıyla dolduruyoruz.
  6. En başına da 3 diş sarımsak koyuyoruz.
  7. En üstüne birer yemek kaşığı kayatuzu ek ediyorum.
  8. Her kavanoza 1 çay bardağı üzüm sirkesi ek ediyor.
  9. Ve salatalık turşu muzun küt kütür olmasının püf noktası kavanozların içerisine kaynar su koyuyoruz.
  10. Hiç soğutmadan kavanozlarımızın kapaklarini sıkıp karşıt çeviriyoruz.
  11. Kapalı bir ortamda bir hafta bekliyoruz deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun 😊.

Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Demleme Usulü Salçalı Mantı
Çiğköfte
Vegan Blondie
Elmas Kurabiye
Bisküvili Muhallebi
Hdabla | © 2025 |