Mürdüm Eriği Marmelatı

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 2 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım limon

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mürdüm eriklerini yıkayarak çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  2. Ardından üzerine yarım su bardağı su ekleyerek kısık ateşte erikler eriyene kadar pişiriyoruz.
  3. Erikler ezilecek kıvama geldiğinde ocaktan alıp blenderdan geçiriyoruz.
  4. Üzerine 2 su bardağı şeker ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  5. Yarım limonu sıkarak 5 dakika daha kaynatıyoruz ve kavanozlara koyuyoruz kapaklarını sıkıca kapatıyoruz.
  6. Ters çevirerek soğumasını bekliyoruz. Mutfak dolaplarımızda saklayabiliriz.

Mürdüm Eriği Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kekikli Domates Sos
Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Haşhaş Ezmeli Revani
Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
İrmik Tatlısı
Aşk-ı Magnolia
Hdabla | © 2025 |