Pratik Mercimek Çorbası

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 7–9 su bardağı sıcak su (önce 7, kıvama nazaran sonradan 1–2 eklenebilir)

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği bol soğuk suyla ovalayarak yıkayın ve süzülmeye bırakın.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
  3. Tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip 1–2 dakika soteleyin.
  4. Havuçları ek edin, 3–4 dakika pişirin. Akabinde patatesi ve tereyağını ekleyip birlikte kavurun.
  5. Yıkanmış mercimeği ekleyin, yavaşça kavurun. Sonra 7 su bardağı sıcak suyu ek edin ve 1 çay kaşığı zerdeçalı ekleyin.
  6. Sebzeler ve mercimek yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Kıvam ağır gelirse 1–2 su bardağı sıcak su daha ekleyebilirsiniz. En son baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Sos için küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.

Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Çikolatalı Mouse
Ganajlı Tatlı
Kremalı Tavuklu Makarna
Patatesli Yufka Böreği
Vienna Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |