Pofuduk Poğaça
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 pk kuru maya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık bir kg un
- 1 su bardağı çiçek yağı
Üstüne;
- 1 yumurta sarısı
- Süt
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, kuru maya ile karıştırılır ve biraz etkinleşmesi beklenir.
- Ardından tuz, yağ, şeker ve kabartma tozu eklenir ve karışıtırılır.
- Kontrollü bir formda un eklenip kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
- İyice mayalanınca dileğe nazaran şekillendirip istenen materyal ile doldurulur.
- Ben birkaç dk da tepsi de mayalandırdım.
- Üstüne bir yumurta sarısı ve biraz süt karıştırılıp sürülür.
- 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






