Cevizli Susamlı Kurabiye
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
- 4 su bardağı un ( denetimli ekleyelim)
Süslemek için ;
- Benmari yöntemi çikolata
- Hindistan cevizi
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm materyalleri alıp yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzdan küçük modüller alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- Üzerlerine bir çatal ile hal verdikten sonra evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirelim.
- Pişip soğuyan kurabiyelerimizi benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya uç kısımlarını batırıp çıkararak hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getirelim.
- Dilerseniz fıstık ile de süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun.
Cevizli Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








