Sütlü Mantar Çorbası

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım paket süt kreması
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 5 yemek kaşık sıvı yağ
  • 2 yemek kaşık un
  • Çok küçük bir diş sarımsak
  • Tuz
  • 7 kol dereotu
  • 1 kaç damla limon suyu

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarları, düzgünce kağıt havlu yardımıyla silin, akabinde kabuklarını soyun.
  2. Mantarları yıkamadan ince ince doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağı, tereyağı, ek edin.
  3. Ardından üzerine un ek ederek birlikte yavaşça kavurun.
  4. Tencerede kavrulmuş unun üzerine ,soğuk süt,su ,bir kaç damla limon suyu, ek ederek karıştırın.
  5. Orta ateşte sütün kaynamasını bekleyin.
  6. Süt kaynamaya başlayınca üzerine,mantar, tuz, bırakın.
  7. Ardından küçük bir kasenin içine ,süt kreması ve akabinde üzerine, tencerenin içinden bir çömçe sütlü çorba suyu ek ederek birlikte süratlice kramayı karıştırın. Bu süreç kramamız kesilmemesi içindir.
  8. Mantarlar piştikten sonra el blender yardımıyla çorbayı çırpın. Son olarak ince kıyılmış dereotu ve üzerine karabiber ek ederek, birlikte çorbayı yavaşça çömçe yardımıyla karıştırıp, ocağın altını kapatın.
  9. Çorbayı servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🪷.

Su bardağı ölçüsü 200ml.

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Çilekli Limonata
Yumoş Kek
Top Kek
Çiçek Tatlı
El Yapımı Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |