Tavuklu Yufka Sarması
Tavuklu Yufka Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4 adet tavuk baget
- 2 orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Haşlama suyu için:
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 8 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı haşlanmış tavuk suyu (yoğurdu açmak için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı haşlanmış tavuk suyu (fırından çıkar çıkmaz ruloların üzerine dökülecek)
Tavuklu Yufka Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşla, 1. 5 tatlı kaşığı tuzlu suda haşla. Haşlanan tavukları didikle. Suyunu kesinlikle ayır.
- İç harcı hazırla: soğanları doğrayıp 7 dakika sıvı yağda kavur. Didilmiş tavuk, pul biber, karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip 2 dakika daha pişir.
- Yufkayı sar: yufkayı tezgaha aç, iç harcın yarısını serpiştir. Yanlarından biraz içe katlayıp rulo halinde sar. Ruloyu bir parmak kalınlığında kesip, yağlı kâğıt serilmiş borcama yerleştir.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında 25 dakika pişir, üzeri hafif kızarana kadar.
- Fırından çıkar çıkmaz: borcamı fırından alır almaz, pişirme kağıdını çıkart, ruloların üzerine yarım su bardağı sıcak tavuk suyunu gezdir. 10 dakika dinlendir.
- Yoğurt sosunu hazırla: yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştır. Üzerine 3 yemek kaşığı tavuk suyu ekleyip aç. 10 dakika sonra ruloların üzerine bu yoğurt karışımını dök.
- Tereyağlı sos: tereyağını erit, kırmızı toz biberi içinde 1–2 dakika yak. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdir. Afiyet olsun.
Tavuklu Yufka Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






