Havuç Tarator
Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları soyup rendeleyelim.
- Bir tavaya yağ dökelim ve rendelenmiş havuçları ek edelim ortada karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kavuralım.
- Piştikten sonra 10 dk kapağı kapalı kalsın sonra ağzını açalım. Soğuduktan sonra yoğurt ve tuz ek edip güzelce karıştıralım. Dilerseniz sarımsak rendesi ekleyebilirsiniz.
- Üzerine pul biber ile yağ kızdırıp döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











