Karnıyarık (Tavuk Göğüslü)
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü) Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk göğsü (1 tam tavuğun göğsü)
- 2 adet domates
- 3 adet biber
- 1 adet soğan
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Köri
- İsteğe nazaran baharatlar
- 6/7 adet patlıcan (büyükse ortadan ikiye bölün)
- 5/6 adet biber (sivri yada dolmalık)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp uygun bir tavaya alıp haşlayın.
- Biber domates ve soğanı da küp küp küçük doğrayıp hazırlayın.
- Haşlayan tavuk göğsünü ocaktan alıp, yarım su bardağı sıvı yağını uygun bir tavaya alıp doğradığımız soğanı yağın içine atıp pişirin soğanlar piştikten sonra eti içine atıp ,karıştıralım salçayı atıp bir kaç dakika üzere pişirin.
- Daha sonra biberleri atıp bir kaç dakika sonrada domates ve istediğiniz baharatları ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Biber ve patlıcanları güzelce yıkayıp birazda tuz döktükten sonra kızgın yağda kızartın.
- Har hangi bir tepsiye fırın tepsisine dizin içini kaşık yada bıçak yardımıyla açıp eşit bir halde her birine iç harcını ekleyin.
- Tüm harcınız bittikten sonra sosu hazırlayıp ortalarına döküp fırına verin. Denetimli bir formda pişirmeye bırakın 30 dakika üzere hazır. Afiyet olsun:)
Karnıyarık (Tavuk Göğüslü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









