Tahinli Açma

Tahinli Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un (un markasından değişiklik gösterebilir ele yapışacak kıvamda)

İç materyali için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tahin

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Tahinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ve şekeri mayayı birazcık karıştırıp mayayı etkin hale gelmesi için ağzı kapalı bir halde bekletiyoruz.
  2. Daha sonra başka materyallerde ekleyip eli yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru bezeler haline getirip merdane yardımıyla açıyoruz.
  4. İç harcımızdan kaşıkla alıp hamurun her tarafına gelecek halde yayıyoruz. Rulo haline getirip kıvırıyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗.

Tahinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyah Dutlu Limonata
Damla Çikolatalı Kurabiye
İkramlık Kurabiyelerim
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav
Poğaça
Patlıcan Közlü Fırında Makarna
Hdabla | © 2025 |