Patlıcan Lazanya
Patlıcan Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 1 kâse rendelenmiş peynir
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları dilimleyip tuzlu suda bekletip suyunu süzüyor ve kuruluyoruz.
- Fırın tepsisine dizip üzerlerine zeytinyağı, tuz ve karabiber gezdiriyoruz. Evvelce ısınmış 200 derece alt üst ayarda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğanı zeytinyağında kavuruyoruz kıymayı ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma suyunu çekince biberleri sonra da salçasını ek edip pişiriyoruz. En son tuz ve baharatları ek ediyoruz.
- Üç ya da dört kat üst üste gelecek biçimde her patlıcanın üzerine kıymalı harcı ve en üste kaşar peynirini koyup sıcak suyla açtığımız salçalı sosunu döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda peynir kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 🌺
Patlıcan Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













