Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)

Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- Tuz
- Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
Salçalı harç için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Nane
Üzeri için:
- 6 adet mantar (çiğden eklenecek)
- Susam
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salçalı harç için soğanı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra başka materyallerini de ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz.
- Hamur için tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Unu denetimli ekleyip nemli yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yağlı kağıtlı tepsiye hamuru yayıp üzerine salçalı harcı ve mantarları ekliyoruz.
- En üstüne de susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. :).
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tanımı (Mayasız) Fotoğraflı Yapılışı

