Fırında Beşamel Soslu Makarna

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 2 1 litre su tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 .5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce makarnayı haşlayıp, süzelim tepsiye alalım.
  2. Sosunu hazırlayalım tencereye yağı koyup, eriyince unu ekleyip, kokusu çıkınca kadar kavuralım sütü koyalım göz göz olana kadar pişirelim çay kaşığı ucuyla attım ben tuz ve karabiber ekleyip, karıştıralım makarnanın üzerine her tarafına gelecek halde dökelim.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri de her tarafına gelecek formda ekleyip küçük küçük modül formunda tereyağ ve ya margarin ekleyelim aralıklı olarak.
  4. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Tepsiye yağlamayı unutmayalım. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Tereyağlı Açık Simitler
Bebek Keki
Efsane Gözleme (Kahvaltı İçin Vazgeçilmez)
Badem Posasından Pankek (Vegan)
Rizemin Karalahana Yemeği
Hdabla | © 2025 |