Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta
Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
1 porsiyon için;
- Yarım kapya biber
- 2 adet kıl biber
- 4 kısım kuşkonmaz
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 yumurta
- Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (ben bergama tulum peyniri tercih ettim)
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biber salçasını zeytinyağında biraz kavuruyoruz.
- Doğradığımız tüm zerzevatları tıpkı anda ekliyoruz. Burada kuşkonmazların en sert kısımlarını kullanmamanızı ve mümkün olduğu kadar ince doğramanız tavsiye olunur.
- Sebzeleri de biraz kavurduktan sonra su eklemeden kapağı kapatarak 5 dakika kendi buharında pişiriyoruz.
- Yumurtaları da ekliyor ve 1-2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
- Son basamakta peyniri de ekliyor ve kapağı kapatarak 3 dakika peynirin erimesini bekliyoruz.
- Tabağa alarak, istediğimiz halde servis ediyoruz, ben roka domates ve avokado ile servis ettim. Tavsiye edilir, afiyetler olsun….
Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













