Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta

Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

1 porsiyon için;

  • Yarım kapya biber
  • 2 adet kıl biber
  • 4 kısım kuşkonmaz
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 yumurta
  • Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (ben bergama tulum peyniri tercih ettim)
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biber salçasını zeytinyağında biraz kavuruyoruz.
  2. Doğradığımız tüm zerzevatları tıpkı anda ekliyoruz. Burada kuşkonmazların en sert kısımlarını kullanmamanızı ve mümkün olduğu kadar ince doğramanız tavsiye olunur.
  3. Sebzeleri de biraz kavurduktan sonra su eklemeden kapağı kapatarak 5 dakika kendi buharında pişiriyoruz.
  4. Yumurtaları da ekliyor ve 1-2 dakika kadar daha kavuruyoruz.
  5. Son basamakta peyniri de ekliyor ve kapağı kapatarak 3 dakika peynirin erimesini bekliyoruz.
  6. Tabağa alarak, istediğimiz halde servis ediyoruz, ben roka domates ve avokado ile servis ettim. Tavsiye edilir, afiyetler olsun….

Kuşkonmaz Ve Peynirli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Maraş Karışık Lahmacun Tarifi (Taş Fırında)
Tavuk Etli Gril Sebze
Damla Çikolatalı Kurabiye
5 Dakikada Yalancı Magnolia
Fırın Sütlaç
Garanti Sufle
Hdabla | © 2025 |