Fasülye Piyazı
Fasülye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet soğan
- 1 bağ maydanoz
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet limon
- Tuz
- Pul biber
Fasülye Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan suda ıslatalım. Sonraki gün ıslattığımız fasulyeleri haşlayalım. Fasulyenin cinsine nazaran haşlanma müddetiniz değişebilir.
- Haşlanan fasulyelere soğanlar incecik doğranıp havuç rendesi ve maydanoz eklenir.
- Bir kase içerisinde hazırlanan piyaza tuz, zeytinyağ ve limon suyu da eklenerek uygunca karıştırılır.
- İsteğe bağlı servis yapılırken pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fasülye Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







