Kolay Patatesli Börek

Kolay Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un (yumuşak bir hamur elde edilecek o yüzden denetimli eklenmeli)

Bezelerim ortasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

İç harcı için;

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Kolay Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; su, tuz ve mayayı karıştırma kabına alıp, karıştıralım daha sonra unu ekleyip pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuralım.
  2. 12 eşit bezeye ayırıp, uzunlamasına merdane ile açalım (çokta uzun ve ince olmasına gerek yok elimizle de biraz açsak yeterli) bezelerin ortasına yağ sürüp, üst üste koyalım ve üzerini poşetle örtüp, 1 saat dolapta bekletelim.
  3. İç harç için; patatesleri haşlayıp soyup ezelim soğanı tavada kavurup, üzerine salça ekleyip, patateslerle karıştıralım ve bir kenara alalım.
  4. Beklemiş bezeleri bir tahta kaşıkla ortasından alıp elimizle hafif bastırarak açalım etrafından çekiştirelim.
  5. Yeterince ince açtıktan sonra üzerine yağ gezdirip, kaşığın ucundan tutup yufkayı katlayalım ve kaşığı çıkarıp kenarları düzeltelim. Harcı ucuna koyup, rulo yapıp, kıvıralım fırın tepsisine bırakıp, üzerine birer tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirelim.
  6. 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Kolay Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bafra Pidesi
Sulu Köfte
Şekersiz Unsuz Diyet Kek
Ispanaklı Yoğurtlu Fellah Köfte
Tiramisu
Çikolatalı Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |