Tirilliçe

Tirilliçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 paket krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Karamel sosu için;
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti (75 g)

Tirilliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra kekin başka gereçlerini sırayla ekleyip çırpıp fırına verin.
  2. Karameli için şekeri düzgünce eriyene kadar karıştırın bir yemek kaşığı tereyağı ve krema ek edin kıvam bulana kadar karıştırıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
  3. Şerbeti için derin bir kaba sütü şeker ve kremayı alın şekerin düzgünce eridiğinden emin olun.
  4. Krem şantiyi tanımına nazaran yapıp dolaba kaldırın.
  5. Kekin bütün gereçlerini çırpıp 170 derecede 30 ila 35 ortası pişirin üstü pembeleşince alın fırından birinci sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini dökün. Şerbetini 15 dakika kadar çeker akabinde.
  6. Kremşantiyi döküp düzleştirin.
  7. Karamelin güzelce soğuk olduğuna emin olduktan sonra dökün şayet karamel güzelce soğuk olmasa krem şantiyi eritir beğenilen olmayan manzara çıkar ortaya o yüzden dikkatli olun.
  8. Üzerine bir kaşık kremşantiyi buzdolabı poşetine alıp üzerine şekilendire bilirsiniz.
  9. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise edebilirsini deniyecek olanlara afiyet olsun.

Tirilliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)
Orjinal Maraş Çöreği
Aksaray Tava
Unsuz Kolay Tahin Ekmek
Evde Döner Tarifi (Dışarda Yediğimizden Daha Lezzetli) (Videolu)
Islak Kek (Ağlayan Kek)
Hdabla | © 2025 |