Frambuazlı Çikolatalı Kek
Frambuazlı Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı un (markasına nazaran değişebilir)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı unlanmış frambuaz
Kırıntı (crumble) için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı un
Frambuazlı Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırıntı imali: tereyağ şeker ve unu bir kapta parmak uçlarımızla ufalaya ufalaya karıştıralım toz üzere oluyo çok yapışık olursa biraz un ekleyin.
- Kek hazırlanışı; tereyağı ve şekeri bir kapta çırpalım, yumurtayı ekleyip çırpalım süt ve yoğurdu ekleyelim güzelce karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz ve karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım frambuaz ve damla çikolataları ekleyelim. Frambuazların tabana çökmemesi için yavaşça unlamak değerli.
- İster muffin, kalıbı yada benim üzere borcama paylaştıralım üzerine tekrar biraz frambuaz, çikolata ve hazırlanan kırıntıları dökelim. Evvelce ısıtılmış 180 derece fansız fırında üzeri renk alana kadar pişirelim çok fazla kızartmayın içi kurumasın.
Frambuazlı Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













