Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için:
- 1 paket fırın makarna (veya penne, burgu da olur)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber, isteğe nazaran muskat rendesi (çok az)
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 600 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bol tuzlu suda makarnayı 7–8 dakika haşla, süz ve az sıvı yağ gezdirip karıştır.
- Soğanı ve sarımsağı küçük doğra, sıvı yağda kavur. Küp doğranmış tavukları ekle, suyunu salıp çekene kadar pişir. Salçayı ve baharatları ekle, 5 dakika karıştırarak pişir.
- Tereyağını erit, unu ekle ve 2 dakika kavur. Sütü yavaş yavaş ekle, daima karıştır. Yoğunlaşınca tuz ve karabiber ekle.
- Geniş bir kapta makarna, tavuk harcı ve beşamel sosun yarısını karıştır. Fırın kabına dök. Üzerine kalan beşamel sosu gezdir. En üste kaşar peyniri serpiştir.
- 180°c’de evvelce ısıtılmış fırında 20–25 dakika pişir. Üstü güzelce kızarınca tamamdır 😍
- Tavukları haşlayıp didiklerseniz daha yumuşak olur, lakin sotelenmiş hali daha aromalıdır. Beşamel sosun çok koyu olmamasına dikkat edilmeli, makarnayla hoş karışmalı.
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tavuklu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







