Islatılmadan Yoğrulmuş Çiğ Köfte Tarifi

Islatılmadan Yoğrulmuş Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 adet orta uzunluk kırmızı domates
  • 1 adet büyük uzunluk kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı çiğ köftelik yedibaharat
  • 3 yemek kaşığı isot biber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 büyük diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan

Çiğ köfte yanında gereç;

  • Marul yaprakları
  • Turşu
  • Taze nane
  • Limon
  • Şalgam

Islatılmadan Yoğrulmuş Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, maydanoz ve taze soğanı, ince ince doğrayın. Akabinde, köftenin sosu için rondoya ,kuru soğan, domates, biber salçası, tahin, sarımsak pekmez, yedi baharat, kimyon, isot biber, zeytinyağı, ek ederek birlikte tüm malzemeyi çırpın.
  2. Ardından köftenin sosunu yirmi dakika bekletin.
  3. Mutfak şefi karıştırma kabına, bulguru evvelce suyla, ıslatmadan üzerine hazırladığımız köftenin, sosunu bırakın.
  4. Mutfak şefi makine yardımıyla, çiğ köfteyi orta, orta durdurup, haznenin etrafını karıştırarak yoğurun. Benim kendi makinamda toplamda, yarım saatte ,yoğurma süreci tamamlandı.
  5. Çiğ köfte kıvama gelince üzerine, maydanoz ve taze soğanı bırakıp, tekrar köfteyi kısa periyodik yoğurun.
  6. Çiğ köfte kıvama geldikten sonra eldiven yardımıyla yavaşça elinizi ortada bir yağa batırıp köfteleri servis tabağına bırakın.
  7. Çiğ köfteleri, marol, limon, şalgam suyu, taze nane, turşu ile ikram edelim. Afiyet olsun. 🙏🌺.

Not:Hazırlanan çiğ köfte, kendi damak tadına nazaran hazırlanmış, kendime ilişkin bir tanımdır su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 100ml.

Islatılmadan Yoğrulmuş Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peskütan Çorbası
Kabaklı Yulaf Omlet
Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Tahinli Kurabiye
Pizza
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |