Saray Lokumu

Saray Lokumu Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Krem şanti
  • Hindistan cevizi (lokumları bulamak için)

Saray Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, seker, irmik ve vanilyayı ekleyip, karıştırıyoruz göz göz olana kadar daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuyan lokuma 1 paket krem santi ekleyip karıştırıp buzdolabına bir kaç saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Dinlenen lokumumuza biçimde verip üstüne hindistan cevizine buladıktan sonra fındık koyuyoruz.
  4. İşlem sonunda lokumu buzdolabına koruma etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Saray Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Sütlaç
Burçak Kurabi
Cocostarlı Kek
Browni Tadında Islak Kek
Portakal Çanağında Tarator
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |