Tavada Katmer
Tavada Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un (kıvamı için artırabilirsiniz)
Üzeri için;
- 100 gram tereyağı (eritmeniz gerek)
Tavada Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; yoğurma kabına, süt, su ve tuzu alalım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Toparlanıp kıvam alana kadar hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım yoğurmaya devam edelim.
- Yeteri kadar yoğurdumuz hamuru eşit modüller halinde bölelim.
- Her kesim eşit halde bölelim toplamda 8 adet hamur açalım.
- Hamur modüllerini un serptiğimiz tezgahta beze haline getirelim.
- Bezelerimizi tek tek açıp içine yap sürelim rulo haline getirip tepsiye dizelim üstünü streçleyerek 1 saate yakın dolapta bekletelim.
- Bu sırada terayağımızı eritelim.
- Tezgaha çok az un serpelim ve hamurumuzun 1 adedini alarak merdaneli yardımı ile tavanın boyuma nazaran açalım.
- Açtığımız hamuru orta derecede ısıttığımız tavanın içine alalım.
- Alt kısmı kızaran katmerimizi aykırı çevirelim ve pişen kısmına evvelden kalan tereyağından sürerek alt tarafınıza pişmeye bırakalım.
- Her iki yüzeyini de pişirip yağladığımız katmerimizi servis tabağıma alalım. Öteki hamurlarımızıda birebir halde yapalım afiyet olsun ❤️.
Tavada Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












