Nefis Kıymalı Pide
Nefis Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Pide hamuru için;
- 300 gram un (yaklaşık 3 su bardağı)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı instant kuru maya
İç gereci için;
- 150 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- Yarım kapya biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam maydanoz
Piştikten sonra üzerine sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nefis Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı ılık su, toz şeker ve mayayı yeterlice maya çözülünceye kadar karıştırın, aktive olması için 5 dakika bekletin.
- Unu, tuzu, yarım su bardağı suyu ve etkinleşmiş mayayı da bir kapta karıştırarak yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 1 saat dinlendirin. (un farklılık göstereceği için şayet katı olursa su yahut cıvık olursa un ekleyebilirsiniz)
- Hamur dinlenirken biz iç malzemeyi hazırlayalım soğanı, biberleri, maydanozu ve domatesi incecik doğrayın şayet zorlanırsanız rondoya koyup hafif iri olacak halde çekin.
- İç materyallerine kıymayı, tuzu, karabiberi ekleyip düzgünce özleşene kadar karıştırın, şayet etiniz yağsızsa biraz yağ ekleyin.
- Dinlenen hamuru 4 modüle ayırın, ve yuvarlayın. 10 dakika daha dinlendirin.
- Dinlenen hamurları merdane yardımıyla pide formunda açın ve tepsiye yerleştirin.
- Açılan hamurlar tepsideyken iç materyalini koyun yoksa tepsiye koymak sıkıntı olabilir. Malzemeyi yaydığınız hamurun kenarlarını hafif içeri kıvırın.
- İç materyalini koyduğumuz pideleri evvelden ısıtılmış fırında 220 derecede üzeri renk alıncaya kadar pişirin.
- Pişen pidelerin kenarlarını tereyağıyla yağlayıp dilimlere kesip sıcak olarak yanında ayran ya da şalgamla servis yapın afiyet olsun 🌷🌷🌷
Nefis Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















